Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

Κουζινοπαιχνιδισματα (3)...


Συνταγουλα !!!!


χαχαχαχα μαγειρεψα χθες και σκεφτηκα να σας περιγραψω το δημιουργημα μου
μιλαμε για κολοκυθακια γεμιστα με πουρε



Υλικα!


8 κολοκυθακια σφαιρικα κυπαρισσιας
μισο πακετο πουρε πατατας (ή αλλιως 2 μεριδες)
λιγος φρεσκος διοσμος
2 κουταλιες σουπας σταφιδες ξανθες
2 κουταλιες της σουπας χυμο ντοματας
1 σκελιδα σκορδο
αλατι, πιπερι
τυρι κιτρινο οποιο θελετε αλλα λιγο


Αυτα και ξεκιναμε

Πλενουμε τα κολοκυθακια
κοβουμε το επανω μερος σαν καπακι και αδειαζουμε τη βοηθεια ενος μικρου μυτερου μαχαιριου και ενος κουταλιου το περιεχομενο σε ενα μπωλακι, με προσοχη να μην σπασουμε το εξωτερικο του. Λειτουργουμε οπως με τις γεμιστες ντοματες και τις πιπεριες .
Την ψιχα του κολοκυθιου την βαζουμε στο αγαπημενο, για καθε νοικοκυρα, μουλτι μουλινετ και εκει ριχνουμε το σκορδο, τις σταφιδες , το χυμο ντοματας, το διοσμο και το αλατο πιπερο.

Ετοιμαζουμε τον πουρε και οταν ετοιμαστει, ανακατευουμε σε αυτον το μιγμα του κολοκυθιου.

Γεμιζουμε μεχρι λιγο πανω απο τη μεση τα κολοκυθια μας και στο τελος πασπαλιζουμε με λιγο κιτρινο τυρακι , λιγο ειπα! και καπακωνουμε.

Τοποθετουμε τα κολοκυθακια σε πυρεξ και τα ραντιζουμε με ελαιολαδο.
Στο φουρνο στους 180 περιπου για μια ωρα...μπορει και λιγο παραπανω...

Ξερω οτι θα γκρινιαζετε τωρα επειδη περισεψε αρκετο μειγμα

Κυριες και κυριοι στο ψυγειο σε ταπερακι και δυο τρεις μερες μετα για να μη γινετε και κολοκυθοπληκτοι, φτιαχνετε ωραιοτατους κολοκυθοπατατοκεφτεδες, προσθετωντας στο μειγμα αλευρι οσο παρει ωστε το μειγμα να πεφτει αργα απο το κουταλι στο τηγανι και να τηγανιζεται σε διαφορα σχηματα σε καυτο λαδακι .....

μιαμι ...θα με θυμηθειτε!
Καλη σας ορεξη !!!


5 σχόλια:

done for είπε...

Μα γιατί λίγο τυράκι; Ντάξει, μπορεί να λιώσει έξω, αλλά έτσι ξεχωρίζουν οι αμαρτίες. :-)

Only santi είπε...

μωρε αμα λιωσει λιγο το κακο , μην "αρπαξει" σκεφτομαι....

:P

NY ANNA είπε...

ΠΟλύ γιάααααααααμι και πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! Μάλλον θα το επιχειρήσω, αλλά προσεχώς, γιατί μ' αρέσουν πολύ τα παράξενα. Εμένα μ' αρέσει πολύ να γεμίζω και τους κολοκυθανθούς, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα τους. Προς το παρόν, πάντως, λέω να επιχειρήσω για το Σ-Κ ένα κοτόπουλο με λεμόνι και τζίντζερ που διάβασα στο "Γαστρονόμο". Και μια και κουβάλησα φρέσκο τζίνζερ από την Αραπιά που είχα πάει, λέω να το τολμήσω. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Φιλιά darling.

Only santi είπε...

Α Γαστρονομο παρακολουθω και εγω , εχει κατι απιθανες περιεργες συνταγες...
Να πεις , να πεις....γιατι βαριεμαι να τρωω τα ιδια και τα ιδια και ολο παιχνιδιζω στην κουζινα....
φιλια ...

Only santi είπε...

οπου παρακολουθω βλεπε διαβαζω....
:P